Wandelen - fietsen - winkelen - proeverijen - speeltuinen - ontspanning...

Wandelen in Meeuwen-Gruitrode...

Meeuwen-Gruitrode heeft 4 wandelgebieden die deel uitmaken van nhet pakket 'De Duinengordel' een onderdeel van het wandelroutenetwerk van het Regionaal Landschap Kempen en Maasland.

Het wandeltraject Erpekom-Ellikom loopt over een groot deel door de vallei van de Abeek en gedeeltelijk door de vallei van de Jongemansbeek. De vallei van de Abeek is nagenoeg nog een intacte biotoop, de beek werd nooit rechtgetrooken en de waterhuishouding is nagenoeg in orginele staat bewaard. In de vochtige gebieden bij de beken zijn er rietlanden, vijvers, oude elzenbroeken en bloemrijke hooilanden. Ontdek onderweg het mooie knuppelpad (plankenpad) door de vallei van de Abeek en de verschillende watermolens.

Het wandelgebied Oudsberg is de ideale kennismaking met de erg karakterisieke landduien in deze omgeving. De Oudsberg is bovendien de grootste landduin van Vlaanderen.

Via de wandelingen van de Donderslag  ontdek je enkele  mooie vennen zoals Turfven en  Ruiterskuilen.

Het wandelgebied Solterheideis het bosgebied bij uitstek in de Duinengordel. Enkele typische soorten die jier thuis horen zij de zwarte specht, ree en klein ijsvogelvlinder.

Voor elk wandelgebied is er telkens ook een aparte wandelkaart ontwikkeld.

Restaurants in de buurt

Wij bieden jullie de service (tegen een kleine vergoeding), wanneer jullie gastronomisch dineren, om jullie ter plaatse te brengen en terug op te halen. Bij een gastronomisch restaurant op onze website.
Vraag er achter als jullie bij ons boeken.